Sommarblommor

Praktvädd ”Salmon Queen”

Sommarrudbeckia ”Sahara”

Solros F1 ”Suntastic Bicolor Rose and Yellow”

Ringblomma ”Orange flash”

Nu när vintern har kommit på riktigt och temperaturen har sjunkit ordentligt så passar jag på att drömma mig några månader fram i tiden. Det är nog ren överlevnadsinstinkt tror jag. Samtidigt som jag beställde Dahlior så passade jag på att beställa lite fröer till sommarens buketter.  Varje sommar så brukar jag inse att jag planterat eller sått alldeles för få sorter för att kunna lyxa till det och ta in blommor i vas, så i år tänker jag att jag ger det en ärlig chans. Det är ju en hel del som ska stämma också.  Väder, vattning, sniglar och andra skadedjur, men jag får ju försöka i alla fall. Jag tänkte inte alls när jag beställde, inga regler om att de ska passa ihop utan jag gick bara på de blommor jag tyckte var fina. Sen så får de passa ihop eller så får de vara solitärer. Det kan ju också hända att de passar ihop med något som jag redan har.  Jag kommer nog att komplettera med någon ny sort i vitt också men då får det bli färdig planta, jag kommer att ha fullt upp med de frön jag köpt samt en hel del tomater också. Jag köpte en bok om tomater till Andreas i julklapp så jag kommer lämna över det mest till honom där. Det är liksom hans grej.

Alla bilder från Impecta.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *