The Veggie Butcher

Mustig gryta med svamp och brysselkål

Nyplockade kantareller

Vit pizza med sparris och zucchini

När hösten kommer vill jag genast ge mig på att äta mustiga grytor och fylligare smaker. Och då är det ju lätt att man tänker kött, men det behöver inte alltid vara så. Vänner till oss, Erik och Agnes, de äter väldigt mycket veganskt och vegetariskt hemma. Agnes äter endast musslor från djurriket annars är allt annat hon äter veganskt. Erik äter fisk också. Och det är så inspirerande när man kommer hem till dem. Man tänker att man skulle kanske klara sig utan kött, men hur tråkigt skulle det utan ägg och smör? Inte speciellt kan jag säga. Det går hur bra som helst med vegansmör ( jag märker knappt skillnad) och det finns supergoda pålägg att äta om man vill ha något annat än grönsaker. Agnes gör till och med egen ost! Och den är jättegod kan jag lova! Lite omständigare än att bara plocka en ur disken men samtidigt också en lite kul sak att testa på. Tanken med deras blogg är att det ska finnas en skön blandning och olika svårighetsgrader.

Hitta recepten på The Veggie Butcher

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *