Nyfiken på Julia Khouri

Hej på Er!

Jag tänkte att jag skulle bjuda er på en liten intervju med Julia Khouri, alias Julia K ( även känd för Julias Vita Drömmar var starten på Julias bloggkarriär). Och mest är det för att dela med mig till er. För i ärlighetens namn så kan jag det mesta om denna vackra tjej. Vi har känt varandra sen 2006 och i stort sett haft kontakt dagligen sen dess. Så enjoy! Och tack Julia!!

a8602441a68c19dc878f2ddfc89c5a0d_980x0_c_85_ns_v4

Vem är du?

Julia Khouri nyss fyllda 35 år.

Vad gör du ?

Jag bloggar, driver en liten gårdsbutik och numera har jag faktiskt minsann också en alldeles egen youtubekanal. Dra på trissor teknisk som jag dessvärre är.

Hur bor du?

På en liten gård från förra sekelskiftet en bit utanför Stockholm i skärgårdskommunen Nynäshamn.

Hur startar du din dag?

Blir allt som oftast väckt av vår yngsta dotter och sedan är dagen igång. Väcker i min tur våra två äldre barn och ser till att alla kommer till sina respektive skolor. Därefter frukost hemma i lugn och ro. Helig stund. Jag dör nog utan frukost tror jag.

89e24f7e968d3173e83fcdf9524269de_980x0_c_85_ns_v4

Skogen, havet eller stan?

Alla tre tack! Bor gärna med skogen runt knuten som vi gör idag då skogen är en av de bästa platserna jag vet om på jorden näst efter havet då. Som vi också har i närheten. Stan älskar jag och måste få känna pulsen och andas stad lite nu och då. Men sedan vill jag hem igen.

Sommar, vinter höst eller vår?

Alla årstider på sitt sätt faktiskt. Men maj är en fantastisk månad och på delad första plats med maj kommer september.

Om du fick klä dig i max 3 modeföretags kläder/skor resten av ditt liv, vad skulle du välja?

Hmm det här var ju en riktigt knepig fråga. Jag shoppar ganska mycket på HM så det känns givet. Jag är mer av en väsktjej så Mulberry är favoriten när det kommer till den biten. Och så lite flärd såklart och då är By Malinas klänningar de allra finaste jag vet om.

Om du fick ta med dig max 3 saker till en öde ö, vad skulle du välja?

Ok saker alltså…Min telefon, myggnät och en båt så att jag kan ta mig hem snabbt som attan ( hoppas jag har kläder på mig? ?

Vilka är de tre filmer eller serier som alla måste se?

Det här är ju typ det svåraste jag vet om då jag nästa aldrig ser på varken filmer eller serier. Jag gillade liksom Ann på Grönkulla, Skärgårdsdoktorn och Dr Qvinn haha. Och i filmväg så gillar jag filmatiseringarna av Astrids böcker. Saltkråkan allra mest. Jag tror kanskeatt jag borde uppdatera mig på serie och filmfronten…?

5a62ab0e4ab1cfb44064fd97cf8b3ce5_980x0_c_85_ns_v4
Om du fick leva i en tv-serie, vilken skulle du välja?

Ja men ok jag skulle kunna tassa runt i skärgårdsdoktornmiljön faktiskt.

Vilka tre låtar/artister/grupper bör man lyssna på?

Lika illa här tyvärr. Lyssnar på det barnen lyssnar på i princip.

Ett land som inspirerar dig?

Sverige. Alla årstiderna här ger mig oändliga mängder inspiration och vid varje växling blir jag alldeles till mig av all inspiration som finns inom mig.

En liten weekend är aldrig fel, vart vill du åka? Och med vem?

Åh jag skulle mer än gärna ta med mig min man till Paris. Äta en himla massa ost, shoppa och bara strosa runt på tumis.

32b5b37aa070ed09607a84004e0fb360_980x0_c_85_ns_v4

Bästa inredningsfynd?

Jag har fyndat massor genom åren men ska jag nämna ett fynd som gör mig lycklig varje dag och som faktiskt är ett fynd rent prismässigt också så är det en gjutjärnskatt från Svenskt Tenn som jag hittade på loppis.

Ett mysigt ställe som man kan besöka där du växte upp eller där du bor nu?

Torö stenstrand är magiskt. Tar man sig dit så får man en alldeles enorm naturupplevelse. All oro och eventuella sorger rinner av en och det enda man vill göra är att andas in havets dofter och lära sig att surfa. En fantastisk plats!

Vilken är den svåraste inredningsprylen att köpa?

Den möbel som jag grubblat på mest genom åren måste nog ändå vara soffan. Svårt det där. Det finns ju många härliga soffor men då är prisklassen saftig och jag vill helst inte lägga pengar på en soffa som i min värld ändå är en möbel man vill byta ut då och då eftersom den är stoppad. Ogillar tanken på äldre möbler som är stoppade och inte går att tvätta. Typ sängar och soffor.

Vilken inredningspryl kan du inte sluta köpa trots att det är fullt hemma?

Oj hjälp ganska många. Porslin ( jag kan inte lämna en loppis med vackert porslin kvar på hyllorna de bara går inte ), kuddar, plädar, glas, kannor….hmm vi stoppar där tycker jag. Men faktiskt så är jag duktig på att rensa också.

img_3653

Vilket är ditt bästa ekologiska tips?

Nu bor vi ju ute på landet så detta blir knepigt inne i stan om man bor i lägenhet förstås men har man möjlighet till att ha höns så är det alldeles fantastiskt. Egna ägg är bland de godaste som finns.

Hur är en perfekt helg för dig?

Min perfekta helg spenderar jag tillsammans med min man och våra tre ( snart fyra ) barn. Dagen börjar med en härlig frukost med extra allt. Vi åker på sin höjd iväg och köper lite godis och mat men annars så spenderar vi dagen med att mysa hemma beroende på vädret antingen inne eller ute. Bästa är en tur till skogen för att plocka svamp. Har jag tur så kommer jag iväg en liten stund alldeles själv på en kort loppisrunda också. Repris på söndagen och jag är redo för en ny vecka!

cb671ac902783f80dd9ac7355d7f11c2_980x0_c_85_ns_v4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *