Sommarmat

Första onsdagen på semestern. En regnig sådan. Sol och värme lyser med sin frånvaro. Vi gör vårt bästa för att liva upp den lite dystra stämningen som kommer när det regnat för många dagar i streck. Den här morgonen blev jag riktigt bortskämd, barnen kom smygande in och väckte mig kvart i tio! Sen segade vi oss med en lång frukost och lite tv. Och så åkte vi och köpte ingredienser till en pannkakslunch med hallonsylt. Vi passade också på att baka hallongrottor som kändes lagom enkla en regnig onsdag. Och så skalades det räkor till middagen. Jag vill gärna ha min sommarmat enkel och lätt.

Handskalade räkor, så underbart gott. Det gör mig inget att skala, det är rätt bra terapi där ibland och stå och skala. Ibland sätter jag mig ute och skalar för lite sådär extra sommarkänsla.

Lite levain bröd, lite majonäs, nykokta ägg, handskalade räkor och sommarfin dill. Och ser ni? Hungrig som jag var så kastade jag mig på tallriken innan tanken ens slog mig att jag skulle fota den. Och på fin fin loppistallrik dessutom.

6 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *