Loppis och porslin

Den här tiden är loppmarknader som hetast. För mig så blir utbudet av loppisar större och kanske att det blir något mer besök då jag har mer tid men annars så är jag på loppis åtminstone två gånger i månaden året runt. Ibland har jag så mycket i famnen att jag har svårt att ta mig till bilen och ibland hittar jag ingenting. Men just den där känslan att hitta en skatt för en liten peng, den är underbar. Det är inte alltid det går att fynda för en ynka tiokrona, många loppisar har koll på att de kan ta lite mer för porslin stämplat med Rörstrand.  Däremot så är det väldigt miljövänligt och du kan hitta unika ting. Gör som jag och köp allt du faller hejdlöst för eller organisera ditt sökande.

Mina bästa tips!

  • Ha med ett måttband i väskan och ha helst en lapp med mått på rummen hemma.
  • Det mesta går att rädda med tvätt, lite färg
  • Försök att vara där tidigt innan de bästa sakerna gått. ( Kommer du inte tidigt så kan man trösta sig med att man förhoppningsvis ändå inte vet vad man missat)
  • Ta flera varv och gå i motsatt riktning så missar man inget. Tänk fågel fisk och mittemellan. Våga rota!
  • Har du barn/man (det är typ samma sak) med dig så se till att de har ätit eller att det finns fika med.

Min hylla i köket. En riktig blandning av allt möjligt. En emaljkanna från Falcon, äggkoppar från IKEA, farmors gamla mortel i marmor, bistroglas från Artilleriet, snipan och fat från loppis.

Blå ros från Gefle

Korsika från Gustavsberg

Okänt, tror att det är tyskt?

Ett jättebra tips. Inget loppisfynd utan alldeles ny. Finns just nu i matbutikerna och den kommer på köpet om man går loss på kakor. Och det har vi såklart gjort, det blir mycket fika.

Grön Anna från Rörstrand

Perl från Rörstrand

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *